Kosttillskott

Kosttillskott i olika former

Att bra mat och regelbunden motion både ger dig ett friskare och längre liv vet du säkert. Dålig mat och ett stillasittande liv kan både framkalla sjukdomar och i värsta fall förkorta livet med flera år. Medvetenheten om sambandet mellan mat, motion och hälsa blir allt större, och ju mer vi förstår hur viktigt det är att äta nyttigt, ju mer kosttillskott säljs det. Och det är inte, som man kanske skulle kunna tro, för att man vill ta en genväg till det friska livet, utan för att man helt enkelt inser att det är svårt att sätta samman en kost som ger alla de nödvändiga näringsämnena. Även om vi verkligen tänker på vad vi stoppar i oss, och försöker undvika det onyttiga, är det inte säkert att vi får i oss tillräckligt av alla näringsämnen varje dag. För att vara riktigt säker på att du äter mat som ger kroppen allt den behöver, kan det vara smart att plocka fram den gamla kära kostcirkeln igen. För visst kommer du väl ihåg den där cirkeln från skolan. Cirkeln som skulle lära dig vilka näringsämnen din kropp behöver och i vilka livsmedel du kan hitta dem.

att återuppväcka den där gamla kostcirkeln igen

Tyvärr glömde nog de flesta av oss bort den där cirkeln redan när vi gick ut ur skolsalen, och senare i livet har vi litat till att vi minsann vet vad vi behöver. Men, det kan faktiskt vara svårare än man tror att hålla reda på alla näringsämnen och i vilka livsmedel de finns. Så det vore kanske inte så dumt att återuppväcka den där gamla kostcirkeln igen. För det är verkligen viktigt att se till att få i sig av alla de där grupperna varje dag. Om kroppen inte får tillräckligt mycket av alla näringsämnen riskerar vi att utveckla brist av ett eller flera nödvändiga näringsämnen. Men, för att inte riskera att drabbas av olika bristsjukdomar går det att komplettera maten med olika typer av kosttillskott. Det är till och med just detta kosttillskott är till för. Kosttillskott är ju en form av livsmedel som är avsedda som komplement till den vanliga maten, i syfte att tillföra de näringsämnen vi inte får via maten.

de vanligaste kosttillskotten

När du hör namnen på de vanligaste kosttillskotten inser du nog att det handlar om de där vanliga näringsämnena som vi är väl medvetna om att de behövs. De vanligaste kosttillskotten är nämligen vitaminer, proteiner, mineraler, kolhydrater och fetter. För att få kallas kosttillskott i egentlig mening ska det vara ett ämne som finns i den vanliga maten. Men som så ofta när det handlar om populära företeelser förändras begrepp och betydelser över tid. I folkmun har begreppet idag utvidgats till att också omfatta flera syntetiskt tillverkade preparat. Här på nätet hittar du det största utbudet, och kan lätt hitta det kosttillskott du behöver. Det är enkelt att handla online, och du gör i princip ditt köp med ett enkelt klick. Sen är det bara att vänta på att dina produkter dimper ner i brevlådan några dagar senare.