Tandblekning

Tandblekning har verkligen kommit på tapeten på senare tid. Det är väl ganska naturligt för vem vill inte ha vita, vackra tänder? Tidigare var en tandblekning en ganska dyr historia som inte alla kunde kosta på sig, och det var nästan så att vita tänder blev en klassfråga. Och det kan ju inte vara rätt, att bara de rika ska kunna ha ett friskt och vackert utseende. För vita tänder signalerar friskhet och hälsa, även om det i grund och botten inte har så mycket med den allmänna hälsan att göra. 

Avsedda för hemmabruk

Vi har ju alla vita tänder från början, men allteftersom åren går mörknar tänderna i olika grad. Livet sätter helt enkelt sina spår, och det finns en mängd olika faktorer som spelar in då det gäller tändernas färg. Arv, tandkvalitet och sådant som vi inte kan påverka, men också sådant som vi kan styra över, som exempelvis tandhygien och vad vi äter och dricker. De flesta är säkert medvetna om att både te, kaffe och rödvin kommer att ge missfärgningar på tänderna, men vi kan ju inte avstå från alla livsmedel som hotar vitheten om ci ska ha ett bra liv. Som tur är går det att göra mörka tänder vita igen, genom att utföra en tandblekning. Och idag finns det produkter som är avsedda för hemmabruk, vilket betyder att du kan göra en tandblekning hemma, på egen hand. Du behöver alltså inte lägga ut en förmögenhet på en tandblekning på klinik, utan kan köpa ett tandblekningskit och fixa det hela själv.

Tandblekning

Att bleka tänderna själv kräver inga större kunskaper, bara du kan läsa, och följa, en skriven anvisning. Om du köper ett komplett tandblekningskit kommer du att få en tandskena, eller två, och det medel som bleker dina tänder till en vitare nyans. I paketet finns också en utförlig beskrivning där du kan läsa, steg för steg, hur du ska utföra tandblekningen. I de fall du väljer metoden med tandskena fyller du skenan med blekmedlet och sätter in skenan i munnen. Hur länge medlet ska verka kan du läsa på anvisningen. Ofta rekommenderas att man sätter in skenan när man går och lägger sig på kvällen, och låter blekmedlet verka under natten. Men, behandlingstiden kan variera mellan olika produkter, och det är därför viktigt att du läser informationen om just den produkt du valt. Det finns också andra metoder för tandblekning, men om du ska göra en total blekning av alla tänder, är detta den lämpligaste metoden.

Bleka alla tänder

Behöver du inte bleka alla tänder, eller en hel tandrad, kan du istället välja en tandblekningspenna. Med pennan kan du sätta på blekmedel med mycket stor precision, och den är därför extra lämpad för mindre blekningar, som när du vill bleka bort en fläck eller liknande.  Pennan är också bra att använda om du vill bättra på en tidigare tandblekning, eller om du bara vill ha ett snabbt resultat inför en fest eller liknande. Alla tandblekningsprodukter köper du enklast direkt online, där du också hittar det största sortimentet.