Trappmaskin

En trappmaskin är ett träningsredskap som ger dig samma träning som om du går uppför en vanlig trappa. Det är en träningsform som är väldigt skonsam för lederna och som samtidigt är effektiv och ger snabba resultat om du tränar ungefär en halvtimme åt gången. Om du vill träna på en trappmaskin måste du besöka ett gym eller köpa din egen maskin för hemmabruk, och då kanske du undrar varför du inte lika gärna kan gå i en vanlig trappa. Det beror på att det är betydligt smidigare att träna på en trappmaskin, av flera olika anledningar.

Bekvämare

På sajten trappmaskin.com menar man att träna med en trappmaskin istället för att gå upp för en vanlig trappa är betydligt enklare och bekvämare. Trappmaskinen består av två plattor som man står på och trampar ned växelvis genom att gå precis som i en vanlig trappa. Om du tränar på en trappmaskin kan du göra det på ditt vanliga gym eller hemma framför tvn samtidigt som du ser på en film eller något bra program. Det är dessutom svårt att hitta en tillräckligt lång trappa att träna i och risken finns att man får avbryta mitt i om någon vill använda trappan. Med en trappmaskin kan du däremot träna när du vill och hur länge du vill, oavsett tid på dygnet.

Effektivare

Det är också mer effektivt att träna med en trappmaskin eftersom du inte blir avbruten av att trappan tar slut. Om du tränar ungefär en halvtimme åt gången får du maximal effekt, och det rekommenderas att man gör detta varje dag för att öka både muskelstyrkan och konditionen så snabbt som möjligt. Om du däremot tränar längre än en halvtimme behöver du oftast inte träna varje dag, men detta kan vara svårt i början innan man vant sig vid att träna med en trappmaskin eftersom det är mer krävande träning än vad man först kan tro.

Mer varierad träning

Med en trappmaskin får betydligt mer varierad träning än om du bara går upp för en vanlig trappa. Du kan nämligen ställa in motståndet så att det blir tyngre eller lättare att gå. Vill du träna konditionen kan du ställa in ett lätt motstånd och träna under en längre period, medan du kan köra med ett tyngre motstånd och ta längre steg om du vill träna upp din muskelstyrka i benen istället. Med en trappmaskin tränar man både benen, låren, magen, rumpan och ryggen, och det är därför en av de bästa träninsgmaskinerna man kan ha hemma. Oavsett om du vill bränna fett, gå ned i vikt eller forma till nedre delen av kroppen så är en trappmaskin ett utmärkt val. Om du köper en mer avancerad trappmaskin kan du variera din träning ännu mer genom att också justera steghöjden och rotationen.

En trappmaskin är alltså som du säkert förstår ett betydligt bättre val än att försöka träna i en vanlig trappa. Dessutom kan du köpa enklare trappmaskiner för hemmabruk för strax under tusenlappen. Om du väljer en trappmaskin får du bekväm och effektiv träning som du kan variera helt enligt dina egna behov.