Vitare tänder

Vitare tänder

Vill du också ha ett sånt där vitt och vackert leende som de flesta skådespelare, artister och andra kändisar på tv och vita duken har?  Vi har ju vita tände från början, men allt eftersom åren går brukar också tänderna få en mörkare nyans. Tändernas emalj och färg påverkas av det vi äter och dricker, men det finns också andra faktorer som spelar in när det gäller tändernas vithet. Kändisarna äter och dricker säkert också sånt som ger missfärgningar, men för att  trots det få behålla tänderna vita går de säkert på regelbundna behandlingar med tandblekning.

Husmoderstips

Behandlingar som visserligen är tillgängliga för alla, men som för många av oss vanliga, dödliga, oftast inte är ett alternativ på grund av den höga kostnaden. Att låta bleka tänderna på en klinik kostar mer än de flesta har råd med. Och har man inte råd med en dyr tandblekningsbehandling får man försöka hitta billigare alternativ. Och det finns faktiskt en hel del så kallade husmoderstips som gäller just vitare tänder. Och husmoderstips handlar ju i de flesta fall om smarta åtgärder med ganska enkla medel. Framför allt handlar det till största delen om användning av produkter som de flesta har hemma, så att man slipper springa ut och köpa dyra produkter som man ändå inte vet om de fungerar.  Kände du, till exempel, till att det kan gå att få vitare tänder med hjälp av bikarbonat? Bikarbonat är en produkt som finns i de flesta kök, där det kanske i första hand finns bland bakningsprodukterna.

Tänder som är vitare

Man kan faktiskt också använda bikarbonat som ett rengöringsmedel och det är säkert från denna användning man dragit slutsatsen att det också går att få bort missfärgningar på tänderna med detta medel. Vid en tandblekning hos tandläkaren bleks tänderna till en vithet som kanske inte alls är din naturliga tandfärg. Där kan du helt enkelt få kritvita tänder även om det inte ser särskilt naturligt ut. Använder du dig av bikarbonatmetoden kan du inte få tänder som är vitare än din naturliga nyans, men du ska i alla fall kunna få bort missfärgningarna som gör tänderna gula eller mörka. Vill du kunna dricka kaffe och te md gott samvete och ändå ha vitare tänder kan bikarbonat vara värt ett försök. Du ska helt enkelt borsta tänderna med bikarbonatet, och för ett bra resultat rekommenderas borstning minst en gång i veckan. Men eftersom bikarbonat har en slipande effekt gäller det att vara lite försiktig så du inte förstör tandens emalj.

Missfärgningar på tänderna

En viktig del i att behålla vitare tänder är också att tänka på vad man äter och dricker. Rött vin, kaffe och te är bara några av de livsmedel som är kända för att ge missfärgningar på tänderna. Men, även annan mat och en hel del mediciner ger också mörkare tänder, så det gäller att hålla reda på vad man bör vara försiktig med eller kanske undvika helt. Men, kan man använda sig av enkla och billiga lösningar för att få vitare tänder kan man kanske unna sig en och annan kaffekopp ändå.